Hoppa till innehåll

Ovk besiktning Strängnäs

K-Berg Project erbjuder en korrekt och riktig ovk besiktning Strängnäs

Letar du efter ett företag som utför ovk besiktning Strängnäs? Då ska du ta kontakt med oss. För, vi har erfarenheten, kunskapen och engagemanget. Dessutom kan vi, förutom att ge er idéer på hur ni kan förbättra inomhusluften, ge er förslag på hur ni kan göra ändringar för att spara på den energi ventilationssystemet förbrukar.

  OVK står för obligatorisk ventilationskontroll. Denna måste man som husägare se till att man genomför med jämna mellanrum. Likaså gäller det de flesta byggnaderna och de flesta ventilationssystem. Syftet med besiktningen av ventilationssystemet är att säkerställa att luften inomhus är bra samt att systemet som är installerat för att sköta ventilationen fungerar som den ska. Vidare är det viktigt att den person som genomför kontrollen av ventilationssystemet är en certifierad kontrollant och vi på K-Berg Project har rätt behörigheter. 

  Det är husägaren som ansvarar för att genomföra OVK-besiktning. Exempelvis kan en ägare av en byggnad vara en bostadsrättsförening. Tillika är det viktigt att ägaren väljer en funktionskontrollant som är kunnig och certifierad av ett certifieringsorgan med rätt befogenheter. 

  Vad skulle vara alternativet till att ha en frisk och ren luft inomhus? Nämligen är det något som vi anser är en självklarhet när vi befinner oss på ett kontor, i en skola eller i det egna hemmet. Dessutom är det, sedan 1991, krav på att de allra flesta byggnader ska ha ett OVK-protokoll hos kommunens byggnadsnämnd och att ägare av ser till att genomföra regelbundna kontroller.

  Hör av dig till oss på K-Berg Project så hjälper vi er med att genomföra en OVK-besiktning på ett rätt och riktigt sätt.

  Läs mer om våra tjänster här.

  För att komma i kontakt med oss går det bra att skicka ett mejl till info@kbergproject.se eller ringa oss på 070-092 62 90.

  Vi är medlemmar i FunkiS, som står för Funktionskontrollanterna i Sverige.

  Läs mer om FunkiS här.

  Här kan du läsa vad Boverket skriver om OVK.

  Ovk besiktning Strängnäs

  OVK ska göras regelbundet

  OVK ska göras innan ett ventilationssystem tas i bruk för första gången (första besiktning). För de flesta byggnader ska OVK sedan göras regelbundet, var 3 eller 6 år (återkommande besiktning). Se vår tabell med intervaller för olika kategorier av byggnader här till höger.

  S-ventilation = självdragsventilation.
  F-ventilation = fläktventilation där frånluftsflödena är fläktstyrda.
  FT-ventilation = fläktventilation där både frånluft- och tilluftsflödena är fläktstyrda.
  FX-ventilation = F-ventilation med värmeåtervinning.
  FTX-ventilation = FT- ventilation med värmeåtervinning.

  Ovk besiktning Strängnäs