Hoppa till innehåll

Ovk besiktning Örebro

K-Berg Project utför behörig Ovk besiktning Örebro

När du beställer en Ovk besiktning Örebro av oss på K-Berg Project kan du säkerställa att ert ventilationssystem är utformat, välskött samt harr lättförståeliga och tydliga driftsinstruktioner. Nämligen gäller dessa regler alla husägare. Både simpla självdragssystem och mer komplicerade system för ventilation. Därför är det viktigt att kontrollera att systemen verkar på det sätt det är tänkt. Likaså är det av minst lika stor vikt att korrigera förekommande brister. Ty, det är aldrig värt att riskera hälsan med otjänlig luft.

  Den 1 januari 1992 trädde “Förordningen om funktionskontroll av ventilationssystem” i kraft. Den ingår i svenska lagbestämmelser och kallas för SFS 1991:1273. I och med denna förordning har Boverket stöd att bestämma med vilka intervaller OVK-besiktningar ska genomföras samt vilka ventilationssystem och byggnader som inte man inte behöver kontrollera. Ävenså bestämmer Boverket vilka som har behörighet att genomföra kontroller och vilka krav dess personer ska uppfylla för att bli behöriga. Om dessa bestämmelser går det att läsa i Regelsamling för funktionskontroll av ventilationssystem, OVK. 

  Fräsch inomhusluft kan man tycka skulle vara en mänsklig rättighet. Dessvärre kan vi inte göra särskilt mycket åt den luft vi andas utomhus. Åtminstone inte som fastighetsägare. Emellertid kan vi reglera kvaliteten på den luft vi fyller lungorna med när vi är inomhus. Självklart är en behaglig och ren luft något som gynnar alla som vistas i lokalerna. Likaså är det ingen som förlorar på det.

  Hör av dig till oss på K-Berg Project så hjälper vi er med att genomföra en OVK-besiktning på ett rätt och riktigt sätt.

  Läs mer om våra tjänster här.

  För att komma i kontakt med oss går det bra att skicka ett mejl till info@kbergproject.se eller ringa oss på 070-092 62 90.

  Vi är medlemmar i FunkiS, som står för Funktionskontrollanterna i Sverige.

  Läs mer om FunkiS här.

  Här kan du läsa vad Boverket skriver om OVK.

  Ovk besiktning Örebro

  OVK ska göras regelbundet

  OVK ska göras innan ett ventilationssystem tas i bruk för första gången (första besiktning). För de flesta byggnader ska OVK sedan göras regelbundet, var 3 eller 6 år (återkommande besiktning). Se vår tabell med intervaller för olika kategorier av byggnader här till höger.

  S-ventilation = självdragsventilation.
  F-ventilation = fläktventilation där frånluftsflödena är fläktstyrda.
  FT-ventilation = fläktventilation där både frånluft- och tilluftsflödena är fläktstyrda.
  FX-ventilation = F-ventilation med värmeåtervinning.
  FTX-ventilation = FT- ventilation med värmeåtervinning.

  Ovk besiktning Örebro